Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Ρόδο - Σύγκρουση σκαφών στο Κερατσίνι – Ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στην Ύδρα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Ρόδο - Σύγκρουση σκαφών στο Κερατσίνι – Ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στην Ύδρα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας 
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από ιδιώτη, για εντοπισμό πυρομαχικού υλικού (βλήματος) πιθανόν Β' Παγκοσμίου Πολέμου,   διαμέτρου 40mm, μερικώς οξειδωμένου, στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο ν. Ρόδου, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή.
Το ανωτέρω πυρομαχικό υλικό περισυνελέγη και φυλάσσεται με ασφάλεια από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.
 
*****
 
Σε απαγόρευση απόπλου των Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Π.10599 και Ro-Ro  passenger “EUROPEAN STAR” σημαίας Παναμά προέβησαν στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διότι, ενώ τα ανωτέρω πλοία βρίσκονταν αμφότερα πρυμνοδετημένα στο νέο μώλο Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου, το δεύτερο προσέκρουσε στο πρώτο, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, για την ημιβύθιση του ερασιτεχνικού σκάφους “ΜΥΡΤΩ” Λ. Ύδρας 898, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο εντός του λιμένα ν. Ύδρας.
Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής για διενέργεια αυτοψίας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΥΡΤΩ” μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ η ανέλκυσή του πρόκειται να πραγματοποιηθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης στην περιοχή “ΒΑΡΕΙΑ” Μυτιλήνης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL