Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Δ/Ξ πλοίου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Κέα την 16/03/2020 - Βύθιση λέμβου στην Ουρανούπολη - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με την προσάραξη Δ/Ξ πλοίου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην νήσο Κέα την 16/03/20, γνωρίζεται ότι κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικής έρευνας του τμήματος Ασφάλειας Λιμενικής Αρχής Κέας, με την ενεργή συνδρομή στελεχών Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου και κατόπιν έκδοσης σχετικών ενταλμάτων από το Πρωτοδικείο Αθηνών, συνελήφθησαν την 02/04/2020 τρεις (03) ακόμα αλλοδαποί μεταξύ των επιβαινόντων, φερόμενοι ως διακινητές. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, για βύθιση λέμβου με έναν (01) επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΙΓΓΙΤΙΚΟΥ» κόλπου ανατολικά ν. Αμμουλιανής.
Άμεσα ενημερώθηκαν τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής, όπου τέσσερα (04) από αυτά έσπευσαν προς παροχή συνδρομής.
Ο επιβάτης της λέμβου βγήκε κολυμπώντας στην ακτή και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 53χρονο ημεδαπό άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στην οικία του και εξετάστηκε από αγροτικό ιατρό χωρίς να βρεθεί κάποιο παθολογικό εύρημα.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην περιοχή της παραλίας Κυανής Ακτής Ἐλους Δήμου Ευρώτα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL