Παροχή συνδρομής σε Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος στη Χαλκίδα

Παροχή συνδρομής σε Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος στη Χαλκίδα – Κλοπή σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο εν πλω - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι στη θαλάσσια περιοχή Δάφνης Πολιτικών Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, πλησίον της ακτής, έπλεε ακυβέρνητο το Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος «ΜΑΡΙΩΡΗ» Λ.Π. 3999, λόγω εμπλοκής σχοινιού στην προπέλα του, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή προς παροχή βοήθειας, έσπευσε από ξηράς προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., ενώ από θαλάσσης συνέδραμε το Ρ/Κ «ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ» Ν. Χαλκίδας 41.

Το Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος εντοπίσθηκε βραδινές ώρες χθες και ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ «ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ» στο λιμάνι Πολιτικών Ευβοίας, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους.

=====================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 31, ότι μέλη του πληρώματος του πλοίου εντόπισαν 27χρονο ημεδαπό ο οποίος είχε αποσπάσει από τρεις (03) επιβάτες, έναν (01) φορητό υπολογιστή (laptop) και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

Με τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, συνελήφθη ο 27χρονος από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ο οποίος και κρατείται.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

=====================

Η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι το Ι/Φ σκάφος «ΔΗΜΑ» με δύο (02) επιβαίνοντες, ενώ αρχικά είχε αγκυροβολήσει λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή Καβουρόπετρα Αίγινας, στη συνέχεια παρεσύρθη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να προσαράξει επί αμμώδους βυθού και σε απόσταση δέκα (10) μέτρων από την ακτή και σε βάθος θάλασσας περίπου ένα (01) μέτρο.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε από ξηράς προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι οι επιβαίνοντες του σκάφους ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ από θαλάσσης συνέδραμε το Ρ/Κ «ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ» Ν.Α. 196 το οποίο αποκόλλησε και ρυμούλκησε το Ι/Φ στο λιμάνι της Αίγινας ασφαλώς.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του, ενώ από το περιστατικό της προσάραξης δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

                                                                                                                  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL