Προσκρούσεις Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Θήρα και στο Ρέθυμνο -

 Προσκρούσεις Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Θήρα και στο Ρέθυμνο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού στο Γύθειο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
 
Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, στη θέση ''ΦΑΝΑΡΑΚΙ'', του λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του.
Το ανωτέρω πλοίο, εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς ν. Μήλο – ν. Θήρα – ν. Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – ν. Κάσο – ν. Κάρπαθο – ν. Διαφάνι – ν. Χάλκη – ν. Ρόδο.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου σε ύψος 1,00 μ. άνω της ισάλου γραμμής και σε έκταση 4,00 μ.
Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η συνέχιση προγραμματισμένου του δρομολογίου, με εκατό τέσσερις (104) επιβάτες, είκοσι (20) Ε.Ι.Χ. οχήματα, δέκα (10) Φ/Γ οχήματα και τρία (03) δίκυκλα.
 
*****
Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''OLYMPUS'' σημαίας Κύπρου, στον εμπορικό λιμένα Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του.
Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς ν. Μήλο – ν. Θήρα – Ρέθυμνο, προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε εκατό οκτώ (108) επιβάτες, είκοσι δύο (22) Ε.Ι.Χ. οχήματα, δεκαπέντε (15) Φ/Γ οχήματα και έξι (06) δίκυκλα.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκαν εκδορές πρύμα του πλοίου, καθώς κι ένα ρήγμα στη δεξιά δεξαμενή έρματος περίπου σε ύψος 1,50 μ. άνω της ισάλου γραμμής και σε έκταση περίπου 3,00 μ.
Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''OLYMPUS'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π. 10280, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου για την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου του από λιμένα Κυλλήνης προς λιμένα Πόρου ν. Κεφαλληνίας, παρουσιάσθηκε αδυναμία έπαρσης της δεξιάς άγκυρας.
Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του οικείου λιμένα, ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο δεν έφερε την προβλεπόμενη θεώρηση εισόδου στη χώρα, ενώ υπήρχε επίσης εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και βραδινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-80χρονης, από τον λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148 και
-79χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στην παραλία Σίμου ν. Ελαφονήσου Νομού Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL