Παροχή συνδρομής σε ανήλικη σε κίνδυνο στη Στυλίδα – Θάνατος λουόμενης στη Βουλιαγμένη - Κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα – Προσαγωγή αλλοδαπού και ημεδαπού για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία στη Μύκονο –

Παροχή συνδρομής σε  ανήλικη  σε κίνδυνο στη Στυλίδα – Θάνατος λουόμενης  στη Βουλιαγμένη - Κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα –  Προσαγωγή αλλοδαπού και ημεδαπού για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία στη Μύκονο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεραμωτή Καβάλας 
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας για   ανήλικη σε κίνδυνο, η οποία επέβαινε σε θαλάσσιο πνευστό στρώμα και είχε παρασυρθεί από θαλάσσια ρεύματα, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” με κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή “ΜΕΛΙΣΣΙΑ”, στη Στυλίδα.
Ἀμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-.ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ-.ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν την ανήλικη επιβαίνουσα στο θαλάσσιο στρώμα, καλά στην υγεία της και η οποία επιβιβάστηκε σε Ε/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-.ΕΛ.ΑΚΤ.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ” Κορωπίου, 74χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Κορωπίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής..
*****
Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων προς διαπίστωση της τήρησης, των προβλεπομένων από το νόμο διατάξεων, αναφορικά με την αλιεία, εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή Υψηλής Γέφυρας Ν. Ευβοϊκού κόλπου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, 45χρονος αλλοδαπός ερασιτέχνης αλιέας, να έχει αλιεύσει οστρακοειδή του είδους μύδι, συνολικού βάρους πενήντα κιλών και τετρακοσίων γραμμαρίων (50,4 κ.) 
Τα ανωτέρω όστρακα είχαν αλιευθεί σε απαγορευμένη υγειονομικά περιοχή, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και  κατασχέθηκαν - καταστράφηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα. 
*****
Κατόπιν καταγγελίας ιδιώτη, την 20-06-2020, ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν ΦΙΧ όχημα ιδιοκτησίας του καταγγέλλοντος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο εντός του παλαιού λιμένα Μυκόνου και αφαίρεσαν επαγγελματικά εργαλεία, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν στην προσαγωγή την 28-06-2020 ενός 36χρονου αλλοδαπού και ενός 31χρονου ημεδαπού, οι οποίοι παραδέχτηκαν τις ως άνω πράξεις, δεν συνελήφθησαν όμως, διότι είχε παρέλθει η προθεσμία της αυτόφωρης διαδικασίας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου.
*****
Μηχανική βλάβη παρουσίασε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” Ν.Π. 12524, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης  προγραμματισμένου δρομολόγιου από λιμένα Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Κεραμωτής, από την οικεία Λιμενική Αρχή  απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τη Θάσο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερα δρομολογημένα πλοία.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL