Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» Ν.Π. 11479 – Θάνατος αλλοδαπού στην Κω - Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στον Σαρωνικό - Τραυματισμός κυβερνήτη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στη Σέριφο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» Ν.Π. 11479 ότι κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Άνδρο για Πειραιά και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του «Στενού Κάβο Ντόρο», παρουσίασε πρόβλημα στην δεξιά κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο - Άνδρο με τελικό προορισμό την Ραφήνα με εξακόσιους ογδόντα επτά (687) επιβάτες συνέχισε τον πλου του με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ραφήνας αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες.  
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.», μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 75χρονος αλλοδαπός,  από την θαλάσσια περιοχή εντός πόλεως Κω.
Ο ανωτέρω στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για ακυβέρνητο Τ/Χ σκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες στην περιοχή Σαρωνικού κόλπου.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος «ΜΑΡΙΑ» Λ.Ρ. 11337, ενώ με την συνδρομή του καταμαράν «ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ» Ν.Π. 9352  το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε στην Αίγινα.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου για τον τραυματισμό του κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» Ν.Π. 12503 στο χέρι, στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΚΟΥΤΑΛΑ» ν. Σερίφου.
Ο κυβερνήτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Π.Π.Ι. Σερίφου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Σπηλιάδου στη χερσαία ζώνη λιμένα Πρέβεζας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 30χρονο παρέσυρε έναν 93χρονο πεζό .
Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός και των δύο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου ο 93χρονος παρέμεινε για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην παραλία «ΠΥΛΑ ΔΑΙΜΩΝΙΑΣ» δήμου Μονεμβασιάς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL