Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή Βοτσαλάκια Πειραιά -

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή Βοτσαλάκια Πειραιά - Προσωρινή επικάθηση και μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σκόπελο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Π. Μονεμβασιά - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίων στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδή ασθενούς
 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα που εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 08/07/2020, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της παραλίας ''ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ'' Πειραιά και νησίδας ''ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ''.
Πρόκειται για ημεδαπό ηλικίας 88 ετών.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας ν. Σκοπέλου, επακούμβησε με την πλώρη στην αμμώδη παραλία, με αποτέλεσμα την προσωρινή επικάθησή του.
Το εν λόγω πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Μαντουδίου προς λιμένες Λουτρακίου Γλώσσας ν. Σκοπέλου - ν. Σκιάθου – Βόλου αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και κατέπλευσε ασφαλώς στον οικείο λιμένα, και ο Πλοίαρχος ενημέρωσε για την ύπαρξη μηχανικής βλάβης στις ηλεκτρογεννήτριες.
Από το ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας ν. Σκοπέλου ενενήντα έξι (96) επιβάτες, σαράντα τρία (43) Ε.Ι.Χ και δύο (02) Δ/Κ, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση σαράντα εννέα (49) επιβάτες, δώδεκα (12) Ε.Ι.Χ. και έξι Φ/Γ, που θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του και η ένταξή του στα εγκεκριμένα δρομολόγια, ενώ από το ανωτέρω περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Π. Μονεμβασιάς από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους ''ALMOST FREE'' Ν.Π. 9953, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, για μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή 3,4ν.μ. ανατολικά του λιμένα Κυπαρισσίου Ν. Λακωνίας.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Κυπαρισσίου, με τη συνδρομή του σκάφους αναψυχής ''MELISSA'' σημαίας Γιβραλτάρ.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Π. Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ALMOST FREE'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΑΛΥΨΩ'' Ν.Χίου 281 στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από το λιμένα Θεσσαλονίκης προς το λιμένα Νέων Επιβατών.
Το ''ΚΑΛΥΨΩ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι έντεκα (11) επιβάτες του, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Δ/Ρ, μετά από επιθεώρησή του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και του συνόλου των διαπιστωθέντων ελλείψεων, καθώς και της προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
Επίσης, μετά από επιθεώρηση που διενεργήθηκε στο Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ'' Ν.Π. 11710 από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων στο λιμένα Θεσσαλονίκης, του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι την αποκατάσταση του συνόλου των διαπιστωθέντων ελλείψεων και της προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου με το με το Ε/Γ -Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62, 44χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL