Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Δ/Ρ πλοίου στη Σαλαμίνα- -Πρόσκρουση πλοίων στο Κερατσίνι - Ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στα Ίσθμια - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Γύθειο

 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας,  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” Ν.Π. 5779, για  δυσλειτουργία δεξιάς μηχανής.
Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «ΣΜΥΡΝΑ» Ν.Π. 12639, ότι κατά την διαδικασία πρόσδεσης του Κ/Ζ «AEGEAN ODYSSEY» σημαίας Παναμά στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ρυμουλκούμενο από τρία (03) Ρ/Κ πλοία, προσέκρουσε με την δεξιά πλευρά της πρύμνης στο αριστερό πρωραίο παραπέτο του «ΣΜΥΡΝΑ», το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο.
Το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών και στα δύο πλοία , ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου για την ημιβύθιση σκάφους αναψυχής «ΜΟΝΤΟΥΣ ΒΙΒΕΝΤΙ» Τ.Π. 1510 Ε΄ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ όρμων Λυχναρίου και Σιδερώνας.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος «ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ» Λ.Κ. 2941, όπου περισυνέλεξαν από την ακτή τους επτά (07) επιβαίνοντες του ανωτέρω σκάφους, καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στον όρμο Λυχναρίου.
Το «ΜΟΝΤΟΥΣ ΒΙΒΕΝΤΙ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από βοηθητικό σκάφος υδατοκαλλιέργειας στον όρμο Λυχναρίου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην περιοχή παραλίας «ΤΡΙΝΗΣΩΝ» δήμου Ευρώτα. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL