Μηχανική βλάβη θαλαμηγού σκάφους στη Ρόδο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα

 
Εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. βοριοδυτικά ν.Ρόδου, η ρίψη ερυθρών φωτοβολίδων.
Άμεσα το πλήρωμα του ανωτέρω ναυαγοσωστικού σκάφους εντόπισε Θ/Γ σκάφος με όνομα ''CYNFOR'' σημαίας Γερμανίας με δύο επιβαίνοντες, σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης.
Το Θ/Γ κατέπλευσε με τη συνδρομή του Ν/Γ με ασφάλεια στο λιμένα Νέας Μαρίνας Ρόδου, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CYNFOR'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση του σχετικού βεβαιωτικού, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.
*****
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 37χρονος,  κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια διαμονής στη χώρα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, τις βραδινές ώρες χθες στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Ο συλληφθέντας κατείχε και επέδειξε κλαπέν ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, ηλικίας  30, 27, 33, 17, 36 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 30χρονη ως συνεργός, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για λογαριασμό του 27χρονου, της 33χρονης και του ανήλικου τέκνου της, καθώς και μίας 36χρονης η οποία συνόδευε το ανήλικο τέκνο της, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL