Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στο Μαρκόπουλο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Φλοίσβο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσ

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στο Μαρκόπουλο –  Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Φλοίσβο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Μαρκόπουλου, για περιστατικό αγνοούμενου 35χρονου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΡΑΦΤΗΣ” στο Πόρτο Ράφτη.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ἐνα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) οχήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαρκόπουλου από ξηράς, ενώ στο σημείο μετέβησαν κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης δύτης.
Αρχικά εντοπίστηκε ο 35χρονος στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
*****
 
Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ι/Φ σκάφους “ΙΚΑΡΙΑΝ ΣΤΑΡ” Ν.Π.11154, με δεκαπέντε (15) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αίγινας. 
Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και με τη συνδρομή του Ε/Π-Ι/Φ “ΚΑΠΤΕΝ ΤΖΟΝ” Ν.Π. 10197, στη μαρίνα Αμφιθέας και συγκεκριμένα στη θέση ελλιμενισμού του, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΚΑΡΙΑΝ ΣΤΑΡ”, μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 55χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Τέλος, στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 56, 24, 21 και 20 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε ως συνοδηγό τον 56χρονο αλλοδαπό, με τη συνέργεια της 24χρονης, την οποία είχε αποβιβάσει νωρίτερα στον επιβατικό σταθμό του λιμένα, καθώς και της 21χρονης, η οποία επέβαινε στα πίσω καθίσματα του οχήματος, μαζί με τις δύο ανήλικες αδελφές τους. 
Ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε, για λογαριασμό του 56χρονου, ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο, το Ι.Χ.Ε. όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
*****
 
Στη σύλληψη μιας 17χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η 17χρονη, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.                                                                
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
08χρονου από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι''  Ν.Π.8745
67χρονου από τη Μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και    
56χρονης, από το λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ'' Ν.Π. 12397.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Αλμυρού Ν. Μαγνησίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL