Σύγκρουση δύο ταχυπλόων σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Φοινικούντας και τραυματισμός τριών ημεδαπών – Σύλληψη ημεδαπού για χειρισμό ταχυπλόου μέσου αναψυχής υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς να κατέχει άδεια χειριστή ταχυπλὀου – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμεν

Σύγκρουση δύο ταχυπλόων σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Φοινικούντας και τραυματισμός τριών ημεδαπών – Σύλληψη ημεδαπού για χειρισμό ταχυπλόου μέσου αναψυχής υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς να κατέχει άδεια χειριστή ταχυπλὀου – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα
 
 
 Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου για περιστατικό σύγκρουσης του ταχυπλόου σκάφους ''ΦΑΡΜΑΚΗΣ'' Λ.Π. 1105 με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, με το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' Λ.Ρ. 7635 με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σχίζας και ν. Αγίας Μαρίνας Φοινικούντας.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή μετέβησαν ένα ιδιωτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, στην περιοχή του λιμένα της Φοινικούντας. 
Συγκεκριμένα, ανωτέρω ιδιωτικό σκάφος εντόπισε έξω από το λιμένα Φοινικούντας, το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' να ρυμουλκεί το ταχύπλοο σκάφος ''ΦΑΡΜΑΚΗΣ''. Στη συνέχεια, το εν λόγω ιδιωτικό σκάφος, ρυμούλκησε το ταχύπλοο σκάφος ''ΦΑΡΜΑΚΗΣ'' ενώ το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' κινήθηκε αυτοδύναμα προς το λιμένα, όπου τα ανωτέρω σκάφη προσέδεσαν ασφαλώς. 
Από το περιστατικό προκλήθηκε τραυματισμός όλων των επιβαινόντων ενώ μετά τη μεταφορά τους στο λιμένα, διακομίσθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύονται.
Από τη σύγκρουση δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.
 
 
                                                                          *****
 
Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, συνελήφθη από στελέχη ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 37χρονος ημεδαπός, διότι χειριζόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, θαλάσσιο μέσο αναψυχής και παράλληλα δεν διέθετε άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους.
Διενεργείται προανάκριση από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 
 
                                                                         *****
 
Στη σύλληψη μιας 35χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η 35χρονη, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.                                                                
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL