Σύλληψη αλλοδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη -

Σύλληψη αλλοδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη - Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο στο Βόλο και σύλληψη του Πλοιάρχου - Έρευνες και εντοπισμός παρασυρόμενου φουσκωτού με επιβαίνοντες στη Νάξο - Τροχαίο ατύχημα στο Κερατσίνι - Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στην Πύλο
 
Στη σύλληψη μίας 24χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης για παράβαση του ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Μυτιλήνης ν. Λέσβου, κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκε η ανωτέρω να φέρει εντός των αποσκευών της, σαράντα επτά (47) πακέτα τσιγάρα των είκοσι τσιγάρων έκαστο, διαφόρων επωνυμιών, καθώς και είκοσι (20) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr 
 
*****
Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'' Ν.Π. 11061, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, στον επιβατικό λιμένα Βόλου.
Ειδικότερα, μετά από έκτακτη επιθεώρηση που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη στο εν λόγω πλοίο, κατά τον κατάπλου του από προγραμματισμένο δρομολόγιο, στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου, η ύπαρξη οπής διαστάσεων περίπου 2 εκατοστών μήκους επί 0,5 εκατοστά πλάτους, ενώ η ποσότητα του ύδατος έφθανε περίπου τα 10 εκατοστά ύψος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού για την αποκατάσταση της ζημιάς από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα , ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για την ύπαρξη παρασυρόμενου φουσκωτού στρώματος θαλάσσης με επιβαίνοντες παιδιά, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΚΑ'' ν. Νάξου.
Άμεσα στην εν λόγω περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος ''ΚΥΜΑ'' Τ. Νάξου 133 και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Εν θέματι φουσκωτό με επιβαίνοντα ένα (01) κορίτσι, καλά στην υγεία του, εντοπίστηκε από το σκάφος ''ΚΥΜΑ'' και μεταφέρθηκε στην παραλία, ενώ στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν στην παραλία και τα υπόλοιπα τέσσερα (04) παιδιά, καλά στην υγεία τους, χωρίς να χρήζουν περαιτέρω βοήθειας.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός των εγκαταστάσεων του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό μια 57χρονη, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 27χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το δίκυκλο να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα και ο 27χρονος να τραυματιστεί. Ο τραυματίας διεκομίσθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πύλου για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Τ/Χ σκάφους ''ΣΛΑΛΟΜ'' Λ.Πύλου 1120, με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή ν. Σαπιέντζας.
Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μεθώνης, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΛΑΛΟΜ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL