Παροχή συνδρομής σε χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP) στην Τήνο -

Παροχή συνδρομής σε χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP) στην Τήνο - Θάνατος άνδρα στη Νέα Μηχανιώνα - Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Τήνο - Αλιευτικός έλεγχος στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, για την ύπαρξη ενός 33χρονου ημεδαπού χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ρωμανού ν. Τήνου.
Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος ''SAN ROMANO'' Τ.Π. 1973-Ι και ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε, καλά στην υγεία του, από το σκάφος ''SAN ROMANO'', το οποίο περισυνέλεξε τον 33χρονο καθώς και άλλους τρεις (03) κολυμβητές, οι οποίοι είχαν προστρέξει σε βοήθεια, και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίου Ρωμανού ν. Τήνου, ενώ από το Λιμεναρχείο Τήνου επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, για αγνοούμενο 27χρονο ημεδαπό κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Νέας Ηράκλειας.
Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή, από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ ο 27χρονος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος ανασύρθηκε με τη συνδρομή του πληρώματος ΕΚΑΒ, και η σορός του διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΑΓΓΕΛΙΚΗ'' Ν.Π. 7685, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ν. Τήνου.
Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια στον εσωτερικό λιμένα ν. Τήνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΓΕΛΙΚΗ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
 
Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο λιμένα ''ΚΟΛΩΝΑΣ'' ν. Ρόδου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) φελιζόλ γόπας συνολικού βάρους εβδομήντα κιλών (70kg), εκ των οποίων τα οκτώ (08) κιβώτια, ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου τα ανωτέρω αλιεύματα διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-20χρονης, από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-77χρονου και 55χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-22χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL