Επικάθιση Ι/Φ σκάφους και μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ στους Παξούς – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στους Οθωνούς - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

 Επικάθιση Ι/Φ σκάφους και μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ στους Παξούς – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στους Οθωνούς -  Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών
 
    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Παξών από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Π. 9775, ότι έτερο σκάφος με όνομα ''ΚΑΤΑΛΕΓΙΑ'' Ν.Π. 12289 ξέσυρε την άγκυρά του λόγω έντονων τοπικών καιρικών φαινομένων και παρέσυρε το ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ''.
   Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσαν ότι το ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'', είχε επικαθίσει σε αβαθή κοντά στην ακτή.
  Τα δύο σκάφη με οκτώ επιβαίνοντες έκαστο, οδηγήθηκαν στο λιμένα Λάκκας Παξών, όπου προσέδεσαν  με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντές τους καλά στην υγεία τους, ενώ ο Κυβερνήτης του ''ΚΑΤΑΛΕΓΙΑ'' δήλωσε μηχανική βλάβη του σκάφους.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης των βλαβών από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
    
                                                                           *****
 
    Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Συβότων, εντόπισαν πρωινές ώρες χθες, ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ''NELIE'' σημαίας ΗΠΑ με έξι επιβαίνοντες, να έχει προσαράξει εντός του διαύλου μεταξύ νήσου Αγίου Νικολάου Συβότων και Ηπειρωτικών Ακτών, έχοντας πάρει κλίση.
     Άμεσα,ξεκίνησαν  ενέργειες ρυμούλκησης υπό δυσμενής καιρικές συνθήκες από το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''ΙΩΑΝΝΑ΄΄ ΝΠ 222  στο οποίο επέβαιναν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ στη  συνέχεια προσέγγισε έτερο σκάφος με όνομα ''ΣΟΦΗ'' ΛΗ 555, το οποίο με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αποκόλλησε το ''NELIE'' και το  ρυμούλκησε σε ασφαλές αγκυροβόλιο.
    Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NELIE'' μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.   
 
                                                                             *****
 
    Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Οθωνών, για μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους με όνομα ''TINE'' σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή 11,3 ν.μ. ΒΔ ν.Οθωνών, με τρεις επιβαίνοντες.
     Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το ιστιοφόρο, με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. 
     Το  ''TINE'' κατέπλευσε με ιδία μέσα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και με του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΑΡΕΤΗ'', στο λιμένα ''Αυλάκια'' Οθωνών.
   Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.
                                                                               *****
 
      Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες της 04-08-2020,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
   Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι  ο 35χρονος κατείχε και επέδειξε ελλιπές ταξιδιωτικό έγγραφο και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN. 
     Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.
 
                                                                                *****
 
   Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας  60, 28 και 22 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες της 04-08-2020,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος, ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος μετέφερε ως συνοδηγό τον 28χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε άδεια διαμονής της αλλοδαπής η ισχύς της οποίας είχε λήξει, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, με τη συνέργεια της 22χρονης, η οποία ήταν συνεπιβάτιδα του οχήματος.
  Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
 
                                                                                 *****
   
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-42χρονου από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Παρθενίου Λέρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' ΝΛ 56,
-65χρονου από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL