Τραυματισμός ημεδαπής στην Κύθνο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Χάλκη – Μηχανική βλάβη σκάφους στη Μύκονο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Τραυματισμός ημεδαπής στην Κύθνο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Χάλκη – Μηχανική βλάβη σκάφους στη Μύκονο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, για τον τραυματισμό 45χρονης ημεδαπής στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κύθνου.
Ειδικότερα, η ανωτέρω, ενώ επέβαινε σε πνευστό Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφος, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο δεξί άνω άκρο.
Η 45χρονη, αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή της σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, για μηχανική βλάβη του ιστιοφόρου σκάφους ''ΝΗΝΕΜΙΑ'' Ν.Π. 11952, στη θαλάσσια περιοχή 1,9 ν.μ. ανατολικά ν. Χάλκης, με δύο (02) επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ιστιοφόρο να ρυμουλκείται από το παραπλέον Ε/Π-Τ/Ρ “ΘΕΤΙΣ” Ν.Π.12430, με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. 
  Το ''ΝΗΝΕΜΙΑ'' και το “ΘΕΤΙΣ” κατέπλευσαν με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα ν. Χάλκης.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΗΝΕΜΙΑ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής για μηχανική βλάβη του σκάφους ''PARADISUS III'' σημαίας Δανίας, στη θαλάσσια περιοχή ν. Μυκόνου, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. 
Το ''PARADISUS III'' κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο νέο λιμένα ν. Μυκόνου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
08χρονου από το λιμένα ν. Σερίφου στο λιμένα ν. Νάξου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
74χρονης, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΙΜΝΕΣ-ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” Ν. Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL