Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Θεσσαλονίκη – Παροχή συνδρομής σε λέμβο στην Χερσόνησο Κρήτης – Σύλληψη ημεδαπού στη Μύκονο – Εντοπισμός πυρομαχικού στην Ελευσίνα – Διακομιδή ασθενούς

 
Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Θεσσαλονίκη – Παροχή συνδρομής σε λέμβο στην Χερσόνησο Κρήτης – Σύλληψη ημεδαπού στη Μύκονο – Εντοπισμός πυρομαχικού στην Ελευσίνα – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XIΧ'' Ν.Π. 9523, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένες ν. Σπετσών – ν. Ύδρας – ν. Πόρου για Πειραιά, διαπιστώθηκε  αδυναμία πλεύσης επί πεδίλων.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εξήντα τρεις (63) επιβάτες του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ'', ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης οριστικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ήρθη η απαγόρευση απόπλου. 
*****
Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών και Νέας Μηχανιώνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη του σκάφους “ΠΟΠΗ” Σ.Θ. 1049 σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02)  ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Επανομής Θερμαϊκού κόλπου. 
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Το “ΠΟΠΗ” εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής σε απόσταση 1 ν.μ. από την ακτή, το οποίο στη συνέχεια περισυνέλεξε τους ανωτέρω ημεδαπούς, καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Νέας Καλλικράτειας.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, διότι σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στις παρειές του σκάφους αναγραφόταν λανθασμένο όνομα και όχι το ορθό. 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη της λέμβου “ΧΡΙΣΤΙΝΑ” Σ.Η. 35Β'β σε δυσχερή θέση λόγω σβέσης κινητήρα, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από την είσοδο του λιμένα “ΜΑΛΙΑ” ν. Κρήτης.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το σκάφος “ΝΙΚΟΣ” Τ.Η. 171Β', από το οποίο η παρασυρόμενη λέμβος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια εντός του λιμένα.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Για απείθεια συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 31 ετών, βραδινές ώρες χθες,  από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου. 
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη, ο 31χρονος  αρνήθηκε να επιδείξει τα έγγραφα του Ε.Ι.Χ. ιδιοκτησίας του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, για εντοπισμό ενός (01) πυρομαχικού, πιθανότατα οβίδα στρατού, σε βάθος 1,5 μέτρου, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΡΔΑΡΗ” Μεγάρων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την καταστροφή - εξουδετέρωσή του.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 74χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL