Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα -Θαλάσσια ρύπανση στη Σάμη και αντιμετώπισή της - Διακομιδές ασθενών

Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα -Θαλάσσια ρύπανση στη Σάμη και αντιμετώπισή της -  Διακομιδές ασθενών
 
 
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XVII'' Ν.Π. 11483, για εμπλοκή αντικειμένου στα πτερύγια του πλοίου κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από λιμένα Πειραιά προς λιμένα Αίγινας, με πενήντα οκτώ (58) επιβάτες.
    Το  ''F/D XVII'' κατέπλευσε  με συμβατική ταχύτητα με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας, όπου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, επετράπη ο απόπλους του προς συνέχιση του δρομολογίου του για  λιμένα Πειραιά.
 
*****
 
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, βραδινές ώρες χθες, για διαρροή πιθανόν καυσίμων από Θ/Γ σκάφος εντός του λιμένα Σάμης.
    Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν κηλίδα ιριδίζουσας μορφής περίπου 40 τ.μ.. Τα ανωτέρω στελέχη προέβησαν  σε απορρύπανσή της με ικανοποιητικά αποτελέσματα, τοποθετώντας πλωτό φράγμα πέριξ του σκάφους και στη συνέχεια  με χρήση αναλώσιμων υλικών απορρύπανσης.
   Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης  Κεφαλληνίας που  διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Θ/Γ σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
 
 *****
 
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
- 63χρονου, από τη  ν. Αίγινα στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και  
-68ρονου, από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL