Μηχανική βλάβη και απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο -Θάνατος αλλοδαπής στη Ρόδο - Προσαράξεις σκαφών στην Κέρκυρα -Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

 Μηχανική βλάβη και απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ  στην Αίγινα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο -Θάνατος αλλοδαπής στη Ρόδο - Προσαράξεις σκαφών στην Κέρκυρα -Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών
 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824,  ότι πριν  τον απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό Αγκίστρι – Αίγινα – Πειραιά με τριάντα τέσσερις (34) συνολικά επιβάτες, παρουσιάστηκε αδυναμία εκκινήσεως της δεξιάς κύριας μηχανής.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Κουντουριώτη, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Λαυρίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 25χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 23χρονος.
Οι ανωτέρω οδηγοί μεταφέρθηκαν στο Κ. Υ. Λαυρίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ' όπου και εξήλθαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία «ΚΟΛΥΜΠΙΑ» Ρόδου, 78χρονη αλλοδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους «IMAGINE OF LIVERPOOL» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αυλακίου Κασσιώπης Κέρκυρας .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το «IMAGINE OF LIVERPOOL» στην μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
Επίσης, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για προσάραξη σε βραχώδη ύφαλο του Ι/Φ σκάφους «ΥΕΜΑΥΑ» σημαίας Βελγίου, χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή «ΓΑΡΙΤΣΑΣ» Κέρκυρας .
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στην περιοχή και παρασύρθηκε εξ' αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, με αποτέλεσμα την προσάραξη του. 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο ιδιοκτήτης καθώς και ιδιώτης δύτης. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το «ΥΕΜΑΥΑ» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και με την συνδρομή του ιδιώτη δύτη και προσέδεσε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο.Κ..
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα. 
*****
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
21χρονου και 64χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 
79χρονου, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Παρθενίου Λέρου,  με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,
88χρονης, από το λιμένα Ψαρών στο λιμένα Χίου,  με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ» Ν.Π. 12085  και
55χρονου, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου,  με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL