Επικάθιση δύο Ι/Φ σκαφών στο Αργοστόλι – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη – Θάνατος άνδρα στην Κάρπαθο - Διακομιδές ασθενών

Επικάθιση δύο Ι/Φ σκαφών στο Αργοστόλι - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη
 - Θάνατος άνδρα στην Κάρπαθο - Διακομιδές ασθενών 
 
      Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για πιθανή επικάθιση ιστιοφόρου σκάφους σε λασπώδη πυθμένα του λιμένα Αργοστολίου.
   Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το ιστιοφόρο ''LA SCALOPE'' σημαίας Γαλλίας, με τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, είχε επικαθήσει σε αβαθή (λασπώδη πυθμένα) στην περιοχή πλησίον της γέφυρας ''ΔΕΒΟΣΕΤΟΥ'' του λιμένα Αργοστολίου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών.
    Το σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Αργοστολίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
Επίσης, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για πιθανή επικάθιση ιστιοφόρου σκάφους σε λασπώδη πυθμένα του λιμένα Αργοστολίου.
  Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το ιστιοφόρο ''UAJJAYI'' σημαίας Γαλλίας, με τέσσερις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, είχε επικαθήσει σε αβαθή (λασπώδη πυθμένα) στην περιοχή πλησίον της γέφυρας ''ΔΕΒΟΣΕΤΟΥ'' του λιμένα Αργοστολίου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών.
   Το σκάφος αποκολλήθηκε  με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΜΑΚΗΣ'' Ν.Α. 546 και ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο λιμένα Αργοστολίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
                                                                          *****
   Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιθάκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού  Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,  για προσάραξη και εισροή υδάτων του ιστιοφόρου σκάφους ''ΟΣΤΡΙΑ'' Ν.Π. 7374, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Φρικών ν. Ιθάκης, με έξι επιβαίνοντες.
     Άμεσα για την περιοχή εκίνησε από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσαν από θαλάσσης ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, ένα Ε/Π-Α/Κ σκάφος καθώς και ένα Τ/Χ σκάφος. Το''ΟΣΤΡΙΑ'' εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, όπου τέσσερις, μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φρικών με ασφάλεια. 
    Μετά από προσωρινή στεγανοποίηση στη γάστρα και επιθεώρηση του κύτους από ιδιώτη δύτη, το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στο λιμένα Φρικών, με τη συνοδεία του περιπολικού και του ταχύπλοου και με τους δύο επιβαίνοντές του, επίσης καλά στην υγεία τους.
    Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
   Από τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΟΣΤΡΙΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που του παρακολουθεί.
                               
                                                                            *****
    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Σπόων Καρπάθου, 28χρονος άνδρας.
   Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ρόδο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.
 
                                                                            *****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-75χρονου, από το λιμένα Φολεγάνδρου στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας ν.Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΕΛΙΔΩΝΙΑ'' Ν.Λαυρίου 456 , 
-60χρονου, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου,με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,
-75χρονης, από το λιμένα  Σίφνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Π -Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,
-62χρονου, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL