Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Πρόσκρουση Ε/Γ-Λάντζας σε Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος στο Κερατσίνι – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδές ασθενών

Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Πρόσκρουση Ε/Γ-Λάντζας σε Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος στο Κερατσίνι – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδές ασθενών 
 
 
Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας και Πειραιά  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,  για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του ιστιοφόρου σκάφους ''ΜΟΧΙΤΟ'' Ν.Π.12688, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αίγινας, με έξι (06) επιβαίνοντες.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και ένα καταδυτικό σκάφος. Το  ''ΜΟΧΙΤΟ'' εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το καταδυτικό σκάφος στο λιμένα Αίγινας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVII” Ν.Π. 11483,  ότι λίγη ώρα μετά  τον απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ από το Λιμένα Αίγινας για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό τον Πειραιά, με τριάντα επτά (37) επιβάτες, παρουσιάστηκε εμπλοκή αντικειμένου στην αριστερή προπέλα του πλοίου.
Το “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVII” επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Αίγινας όπου κατέπλευσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 
Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε απώλεια τμήματος του ενός πτερυγίου και στρέβλωση των άλλων δύο πτερυγίων της προπέλας του εν λόγω πλοίου.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κερατσινίου και Περάματος από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ότι σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΤΑΚΗΣ” Ν.Π. 10876, το εν λόγω πλοίο προσέκρουσε στο Ε/Ρ–Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ” Λ.Π. 6917-Ε΄, με επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Ψυττάλειας και ακτής Κυνοσούρας.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η βύθιση του “ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ”, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το “ΤΑΚΗΣ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στη γερμανική σκάλα Περάματος, ενώ από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο M/V ''VEYSEL VARDAL'' σημαίας Μάλτας στο λιμένα Θεσσαλονίκης, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
71χρονου από το λιμένα Μέριχα Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
90χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ'' Ν.Π. 8745 ,
79χρονης, από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου,με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 8745 και
25χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου με το  Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL