Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στη Ρόδο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Μυτιλήνη

 Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στη Ρόδο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Μυτιλήνη
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε κατασχεμένο Ι/Φ σκάφος, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο εντός του νέου καρνάγιου ν. Ρόδου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, με τη συνδρομή των οποίων πραγματοποιήθηκε η κατάσβεσή της πυρκαγιάς, ενώ το εν λόγω σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 59, 20 και 18 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους δύο (02) έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ για τον 20χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 32χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 30χρονος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού δικύκλου.
Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από 5 έως 12/10/20 από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, βεβαιώθηκαν οι εξής αλιευτικές παραβάσεις: 
Α. μια παράβαση σε ερασιτέχνη αλιέα διότι διενεργούσε αλιεία από σκάφος με τη χρήση διχτυών, τα οποία απαγορεύονται στην ερασιτεχνική αλιεία
Β. μια παράβαση σε επαγγελματία αλιέα διότι διενεργούσε αλιεία από σκάφος με τη χρήση αθερινόδιχτου, άνευ αδείας χρήσης του και 
Γ. μια παράβαση σε ερασιτέχνη αλιέα διότι είχε αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση 330 άτομα του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ”, το οποίο απαγορεύεται στην ερασιτεχνική αλιεία. Τα εν λόγω αλιεύματα απελευθερώθηκαν ζωντανά στη θάλασσα ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 250 μέτρα δίχτυα, διαφόρων τύπων και 2,6 κιλά αλιεύματα, τα οποία παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL