Ανεύρεση σορού άνδρα στον Πειραιά - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Σκύρο -

Ανεύρεση σορού άνδρα στον Πειραιά - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Σκύρο - Πρόσκρουση σκαφών στην Ερμιόνη - Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μύρινα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Πόρο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για ύπαρξη σορού άνδρα στην θαλάσσια περιοχή ''ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ'', στον κεντρικό λιμένα Πειραιά.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν τη σορό, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ''ΤΖΑΝΕΙΟ''.
Πρόκειται για άνδρα ημεδαπό 83 ετών.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκύρου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ σκάφους ''ΑΡΓΩ'' Τ.Χ. 170-Δ΄ στη θαλάσσια περιοχή 2,6 ν.μ. νότια ν. ''ΒΑΛΑΞΑΣ'' ν. Σκύρου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''Δ. ΨΑΡΙΩΤΗΣ'' Ν. Κύμης 63, όπου εντόπισαν το εν λόγω Τ/Χ σκάφος, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π-Α/Κ σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου, με τους πέντε (05) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Σκύρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΓΩ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, ότι Ι/Φ σκάφος προσέκρουσε σε Α/Κ σκάφος, στον κύριο λιμένα Ερμιόνης.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''ANADEA'' σημαίας Κροατίας, με τέσσερις επιβαίνοντες, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα προσέκρουσε με την πλώρη στο ήδη προσδεδεμένο Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ'' Ν.ΠΧ. 77, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση των σχετικών βεβαιωτικών αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, ότι κατά τη διάρκεια φόρτωσης οχημάτων και επιβίβασης επιβατών στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, στο λιμένα Μυτιλήνης, τραυματίστηκε 68χρονος στο δεξί άνω άκρο, μετά από πτώση του εντός του πλοίου.
Στον άνδρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό του πλοίου και σύμφωνα με δήλωσή του δεν απαιτήθηκε διακομιδή του σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.
 
*****
Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας, συνελήφθη μια 80χρονη ημεδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού στην περιοχή ''ΑΣΚΕΛΙ'' ν. Πόρου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν στην ανωτέρω οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στην περιοχή ''ΚΑΤΑΓΕΪΚΑ'' Νεάπολης Νομού Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL