Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στο Λαύριο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Σύμη – Ημιβύθιση μικρού σκάφους στη Σύρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σύρο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Κω - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότ

Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στο Λαύριο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Σύμη – Ημιβύθιση μικρού σκάφους στη Σύρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σύρο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Κω - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ότι Τ/Χ σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του βορειοδυτικού άκρου της ν. Μακρονήσου.
  Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ. και το Ι/Δ-Τ/Χ σκάφος “SEA SOS I”, όπου εντόπισαν το εν λόγω Τ/Χ σκάφος με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Ι/Δ-Τ/Χ με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον Κόλπο Θορικού Λαυρίου και στη συνέχεια ανελκύστηκε στην ξηρά μέσω της ράμπας πρόσβασης μικρών σκαφών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, καθότι σε έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων του ως άνω Τ/Χ και των εφοδίων που οφείλει να διαθέτει τηρουμένων των διατάξεων των αριθ. 20 και 23 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα, διαπιστώθηκαν αντικανονικότητες.
 *****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ'' Ν. Π. 9337, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου στον όρμο Πανορμίτη ν. Σύμης, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (κομμένη βαλβίδα εισαγωγής στον τέταρτο κύλινδρο).
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Πανορμίτη - Σύμη – Ρόδο, με διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από επιβαίνοντες του ερασιτεχνικού σκάφους “ΑΙΓΑΙΟ” Σ.Σ. 247, για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΡΑΚΙ”, 2,5 ν.μ. βόρεια του λιμένα Ερμούπολης Σύρου καθώς και για την περισυλλογή δύο (02) ανδρών από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, έχοντας τις αισθήσεις τους.
Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην ανωτέρω περιοχή όπου διαπίστωσε ότι το εν λόγω σκάφος βρισκόταν σε κατάσταση ημιβύθισης, ενώ στον τόπο του συμβάντος δεν εντοπίστηκε έτερο κινδυνεύον άτομο. 
Το ημιβυθισμένο σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ “ΚΑΙΤΗ”, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Ερμούπολης Σύρου, όπου στη συνέχεια ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 του Ποινικού Κώδικα με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Εθνικής Αντιστάσεως ν. Σύρου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 17χρονο και συνεπιβάτη έναν 21χρονο, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του επί του οδοστρώματος και τον τραυματισμό του 17χρονου.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.
*****
Στη σύλληψη μιας 32χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες  σήμερα,  στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό λιμένα Κω πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 20χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, στην παραλία ''ΘΕΟΛΟΓΟΣ'' Νομού Φθιώτιδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 22χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL