Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Χίο – Θάνατος ημεδαπού Πλοιάρχου Φ/Γ πλοίου στο Λαύριο – Θάνατος ημεδαπού στην Καβάλα – Διακομιδές ασθενών

 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 24 και 27 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 24χρονος  στη χερσαία ζώνη λιμένα επί της λεωφόρου Αιγαίου, να έχει στην κατοχή του εντός χάρτινου κυτίου, τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες με ποσότητα καπνού ναργιλέ, συνολικού μεικτού βάρους τριών (03) κιλών, καθώς και δύο (02) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50 gr.) έκαστη χωρίς να φέρουν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ εντός συσκευασίας καπνού -ναργιλέ βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες πενήντα δύο τεμάχια (52 τμχ) κάρτες SIM κινητού τηλεφώνου χωρίς να συνοδεύεται από νομιμοποιητικά έγγραφα -παραστατικά.
Από την προανάκριση που διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, προέκυψε ως παραλήπτης του πακέτου ο 27χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για την απώλεια των αισθήσεων του 47χρονου ημεδαπού Πλοιάρχου του Φ/Γ πλοίου “KINGFISHER D” σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο προερχόταν κενό φορτίου από το λιμένα “BEJAIA” Αλγερίας με προορισμό το αγκυροβόλιο λιμένα Λαυρίου, με είκοσι δύο (22) μέλη πληρώματος, εκ των οποίων πέντε (05) ημεδαποί. 
Μετά την άφιξη του εν λόγω πλοίου στο αγκυροβόλιο του οικείου λιμένα, στο σημείο μετέβη η Ε/Γ-Λάντζα “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Ν.Π. 3470, παρέλαβε τον 47χρονο και τον μετέφερε στο λιμένα Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου καθώς η υπάρχουσα σύνθεση του πλοίου δεν καλύπτει την ελάχιστη ασφαλή σύνθεση αυτού.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για την απώλεια των αισθήσεων του 51χρονου ημεδαπού κυβερνήτη Ε/Γ πλοίου, ενώ αυτός βρισκόταν στον προβλήτα του  λιμένα Καβάλας. 
Άμεσα έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου πλήρωμα αυτού, παρείχε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στον 51χρονο με αρνητικά αποτελέσματα.
Ο ανωτέρω διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
49χρονης, από το λιμένα Φολέγανδρου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62  και
82χρονης, από το λιμένα Κάλαμο Λευκάδας στο λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί «ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙΙ» Ν.Λ. 313.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL