Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Μήλο - Αλιευτικός έλεγχος στο Κερατσίνι – Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Μήλο – Αεροδιακομιδή ασθενούς μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στην Καλαμάτα - Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Μήλο - Αλιευτικός έλεγχος στο Κερατσίνι –   Ακυβερνησία  Φ/Γ πλοίου στη Μήλο – Αεροδιακομιδή ασθενούς μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στην Καλαμάτα - Διακομιδές ασθενών 
 
   Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μήλου από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Κ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ'' Ν.Μ. 28, ότι το Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ” Ν.Π. 3743 προσάραξε σε βραχώδη ακτή νότια ν. Φαλκονέρας, λόγω κοπής των σχοινιών των αγκυρών του εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα, ο 75χρονος Κυβερνήτης του και η 69χρονη επιβαίνουσα να βρεθούν επί της βραχώδους ακτής, καλά στην υγεία τους και χωρίς να αιτούν συνδρομή.
    Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου. 
     Τα καύσιμα του σκάφους απαντλήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα από το ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ'', ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου.
 
                                                                           *****
    Σε έλεγχο που διενεργήθηκε,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, βεβαιώθηκαν αλιευτικές παραβάσεις κατά εταιρείας εμπορίας αλιευμάτων.
    Ειδικότερα, κατασχέθηκαν εκατόν τριάντα κιλά (130 kg) μεικτού βάρους αλιεύματα του είδους γαύρος, τα οποία επρόκειτο να διακινηθούν με σκοπό την εμπορία και τη  διακίνηση τους, χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις ιχνηλασιμότητας κατά παράβαση του άρθρου 8 της Υ.Α. 1750/32219/2015.
 
                                                                           *****
 
   Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου ''ASLI ELIF'' σημαία Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Μήλου, με έντεκα επιβαίνοντες.
     Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ “ΜΕΝΤΟΡΑΣ'' Ν. Ηρακλείου 155, όπου εντόπισε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο, το οποίο και ρυμούλκησε με προορισμό λιμένα Marmaris Τουρκίας, με τους  επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.
 
                                                                            *****
   
  Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού απογευματινές ώρες σήμερα, από το Δ/Ξ “FUTURA” σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 127 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, 57χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του πλοίου (ειδικότητας ναύκληρος), ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
     Ο 57χρονος παρελήφθη από το ελικόπτερο με προορισμό το στρατιωτικό  αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας. 
 
                                                                            *****  
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-49χρονου, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,
-29χρονης, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64,
-63χρονης, από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου,με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΑΝΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α' .
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL