Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Άνδρο - Μηχανική βλάβη σε Ι/Φ σκάφος στην Κέρκυρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε μηχανοκίνητα σκάφη στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Άνδρο - Μηχανική βλάβη σε Ι/Φ σκάφος στην Κέρκυρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε μηχανοκίνητα σκάφη στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου για προσάραξη του Ε/Π–Α/Κ σκάφους ''ΒΕΝΙΑΜΙΝ'' Ν.Μ. 1015, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, σε βραχώδη αβαθή στην παραλία ''ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΖΑ'' ν. Άνδρου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ε/Π-Α/Κ σκάφος και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών (15εκ.) και πλάτους περίπου τριών εκατοστών (03εκ.) στην αριστερή πλευρά της πλώρης, με αποτέλεσμα μικρή εισροή υδάτων.
Το εν λόγω σκάφος, αφού αποκατέστησε τη ζημιά και σταμάτησε η εισροή υδάτων με τη συνδρομή ιδιώτη, κατέπλευσε με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Χώρας ν. Άνδρου, όπου ανελκύθηκε από ιδιώτη.
Από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΕΝΙΑΜΙΝ'' μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ότι το Ι/Φ σκάφος ''REINA DEL MARE'' σημαίας Κροατίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 15ν.μ. βόρεια ν. Οθωνών.
Άμεσα εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧV'' Ν.Π. 10998, όπου το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, κατά δήλωσή τους, και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ρ/Κ και κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''REINA DEL MARE'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δύο (02) κατασχεμένα μηχανοκίνητα σκάφη, τα οποία βρίσκονταν ανελκυσμένα εντός του νέου καρνάγιου ν. Ρόδου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, με τη συνδρομή των οποίων πραγματοποιήθηκε η κατάσβεσή της πυρκαγιάς, ενώ τα εν λόγω σκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-46χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-48χρονης, από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-56χρονης, από το λιμένα ν. Μήλου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL