Απώλεια καταπέλτη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών - Αποβίβαση ασθενή από κρουαζιερόπλοιο στη Νεάπολη Βοιών – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη ημεδαπού στο Ηράκλειο - Διακομιδές ασθενών

Απώλεια καταπέλτη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών - Αποβίβαση ασθενή από       κρουαζιερόπλοιο στη Νεάπολη Βοιών  – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη ημεδαπού στο Ηράκλειο - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης Βοιών απώλεσε τον καταπέλτη του .
Άμεσα στο σημεία έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω.
Ο πλοίαρχος του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το  Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχής Νεάπολης Βοιών, ότι 57χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος M/V πλοίου ''SEA MOON'' σημαίας Λιβερίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ -Λάντζα «ΜΑΧΗ» Ν.Ν.11, το οποίο παρέλαβε τον 57χρονο από τον όρμο Βατικών και  τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 31χρονο,προσέκρουσε σε παρκαρισμένο όχημα και στη συνέχεια έπεσε στο οδόστρωμα,  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.
Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις, απ'όπου διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 24 και 42 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, με συνοδηγό την 42χρονη, μετέφεραν έναν 20χρονο και μία 11χρονη, για τους οποίους η 42χρονη κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το όχημα.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 23χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του Ν. 2696/99 του Κ.Ο.Κ..
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ως οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές και σε διενεργηθέντα έλεγχο για τη διαπίστωση μέθης με τη χρήση ηλεκτρονικού αλκοολόμετρου, διαπιστώθηκε ότι είχε ποσοστό αλκοόλης στο δείγμα της αναπνοής 1,00 mg/litre κατά την πρώτη μέτρηση και 0,91 mg/litre κατά την δεύτερη μέτρηση.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-36χρονης, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν.Ν. 64 και
-63χρονου αλλοδαπού και 83χρονης, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρουυ, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL