Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Κόρινθο – Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου –

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Κόρινθο – Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου – Διακομιδή  ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ “SEAVEN STAR” Ν.Π. 11684 με επιβαίνοντες δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, εντός του ισθμού της Κορίνθου, λόγω κατάπτωσης πρανούς της διώρυγας.
Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του εν λόγω πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το “SEAVEN STAR” ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΥΡΡ” Ν.Ι. 08 και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας, ενώ από το Λιμεναρχείο Κορίνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται αναστολή διελεύσεων της διώρυγας Κορίνθου έως τις απογευματινές ώρες της 24-11-2020, λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες χθες, από το λιμένα  Σερίφου στο λιμένα Σύρου, 68χρονος, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL