Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο – Βλάβη στον καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο και αποκατάστασή της – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο – Βλάβη στον καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο και αποκατάστασή της – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας 
 
    Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή Λουκισίων βόρειου ευβοϊκού κόλπου, όπου εντοπίστηκε επαγγελματικό Α/Κ σκάφος να έχει προβεί στην αλιεία δολωμάτων, του είδους ολοθούριου, χωρίς να είναι εφοδιασμένο με την προβλεπόμενη άδεια αλίευσης του εν λόγω είδους.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα τριακόσια τριάντα πέντε (335) ζώντα δολώματα που κατασχέθηκαν, επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
     Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
                                                                                  *****
   Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με 43χρονη οδηγό συγκρούστηκε  με  ΙΧΕ όχημα με 59χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 43χρονης.
  Η 43χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
 
                                                                                   ***** 
     Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 11117, για φθορά του συρματόσχοινου του  αριστερού καταπέλτη φορτοεκφόρτωσης οχημάτων στο άνω γκαράζ οχημάτων, κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα, με προορισμό το λιμένα Κυλλήνης, με 119 επιβάτες, 44 ΙΧ, 40 Φ/Γ και 1 λεωφορείο.
  Μετά από έκτακτη επιθεώρηση του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε αδυναμία άπαρσης του καταπέλτη και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την αντικατάσταση του συρματόσχοινου, την διαπίστωση της αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί,  επετράπη ο απόπλους του.
                                                                                  *****       
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κορίτσι 5,5 ετών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
                                                                                  ***** 
   Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε σήμερα νεκρή, από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης, στην περιοχή του όρμου Βάρκιζας.
    Από τη  Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL