Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Τήνο και σύλληψη του αλλοδαπού κυβερνήτη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού στο Ηράκλειο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού και νεκρής χελώνας

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Τήνο και σύλληψη του αλλοδαπού  κυβερνήτη - Σύλληψη  αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού στο Ηράκλειο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού και νεκρής χελώνας
 
Πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου εντόπισε Ι/Φ σκάφους, σημαίας Τουρκίας, το οποίο προσάραξε με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΙΟΝΙΑ'' ν. Τήνου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος. Από τις έρευνες που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Τήνου και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ΔΑΠΘΑΣ, διαπιστώθηκε σε συνεργασία  με τον Α/Ξ Συνδεσμο Λ.Σ.(Liaison Officer) στην Πρεσβεία Ελλάδας (Άγκυρα) ότι το ως άνω ιστιοφόρο είναι προϊόν κλοπής η  οποία σημειώθηκε την 19.01.2021 στο Τσεσμέ 
Από τη Λιμενική Αρχή Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του σκάφους στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας καθώς εισήλθε παράνομα στον ελλαδικό χώρο .
Το ανωτέρω σκάφος παραμένει προσαραγμένο σε αμμώδη αβαθή και πρόκειται αποκολληθεί προσεχώς. 
*****
Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών καθώς και των δύο αλλοδαπών  διακινητών τους, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλληλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών, εντός  του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε οχήματα πριν από τη φόρτωση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο και ο 52χρονος συνοδηγός του, μετέφεραν  από κοινού στο χώρο του φορτίου, τους έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
*****
Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στη λεωφόρο Νεάρχου Ηρακλείου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 54χρονος ημεδαπός, διότι ως οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές και στη συνέχεια, σε διενεργηθείσα  αλκοολομέτρηση, βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
*****
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαπές, ηλικίας 21  και 25 ετών, στον επιβατικό σταθμό του  νότιου λιμένα Πατρών. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:  
69χρονου, από τον λιμένα Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
94χρονης, από τον λιμένα Σερίφου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,
85χρονου, από τον λιμένα Πάρου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Νάξου 57 και
68χρονης, από τον λιμένα Καταπόλων Αμοργού στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” N.N. 64.
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στην παραλία ''ΛΥΡΗ'' Ν. Πυλίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής Τρικερών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία «ΚΟΚΚΙΝΙΑ» Δ. Ευρώτα.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL