Προσαγωγή αλλοδαπών στην Πάτρα - Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Προσαγωγή αλλοδαπών στην Πάτρα - Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα 
 
Στην προσαγωγή δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 48 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών .
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 38χρονο και συνοδηγό τον 48χρονο εντοπίστηκαν στον εσωτερικό πίσω χώρο του οχήματος τέσσερις (04) εξωλέμβιες μηχανές θαλάσσης και ένα (01) διπλωμένο πνευστό σκάφος χωρίς να είναι δυνατή η ταυτοποίηση τους από τα συνοδευτικά έγγραφα που επέδειξαν οι ανωτέρω αλλοδαποί.
Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εξωλέμβιες μηχανές και το φουσκωτό σκάφος.
 
*****
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε την 23-01-2021, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη του Γ' Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου στενού Φανερωμένης, εντοπίστηκε ημεδαπός να έχει αλιεύσει ένα σάκο με όστρακα, βάρους οκτώ κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (8,5kg).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και απορρίφθηκαν – διασκορπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Παλουκίων Σαλαμίνας καθώς ήταν ζωντανά. Επίσης κατασχέθηκε μια αυτόνομη καταδυτική συσκευή και ένας ρυθμιστής αέρος.
 
*****
 
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθές, ένας 26χρονος αλλοδαπός στον επιβατικό σταθμό του  νότιου λιμένα Πατρών. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL