Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Λευκάδα - Διακομιδή ασθενούς

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Λευκάδα - Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ότι το Φ/Γ πλοίο ''VELA I'' σημαίας Μολδαβίας, προσάραξε σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής ν. Λευκάδας, με οκτώ (08)  αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ για προληπτικούς λόγους ποντίστηκε πλωτό φράγμα, τέθηκαν σε ετοιμότητα μέσα και αρμόδιοι φορείς και παράλληλα ειδοποιήθηκε καταδυτικό συνεργείο, το οποίο μετέβη άμεσα στο σημείο. 
Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VELA I'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανατέθηκαν σε Ρ/Κ πλοίο οι εργασίες αποκόλλησής του, με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΙ'' Ν.Π. 6840, 66χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL