Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη την 24-02-2021 – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στους λιμένες Γαυρίου ν. Άνδρου και ν.Κέας – Εντοπισμός και κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη την 24-02-2021 –  Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στους λιμένες Γαυρίου ν. Άνδρου και ν.Κέας – Εντοπισμός και κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα μετά από παράνομη αλιεία με χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη την 24-02-2021, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των εξακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ και πενήντα δυο λεπτών (698,52€).
 
                                                                                   *****
 
   Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου Άνδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, προερχόμενο από λιμένα ν. Τήνου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν.Τήνου και στη συνέχεια για λιμένες ν. Σύρου, ν. Κύθνου, ν. Κέας και Λαυρίου.
  Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν τέσσερις (04) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμενε ένας (01) επιβάτης και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς επιβίβαση.
 
                                                                                     *****
 
          Ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, το οποίο εκτελούσε  προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου για λιμένες ν. Τήνου, ν. Σύρου, ν. Κύθνου, ν. Κέας, και Λαυρίου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Κέας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Λαυρίου.
   Στο εν λόγω πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες ή οχήματα προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση πέντε (05) επιβάτες, ένα (01) επαγγελματικό Ι.Χ.Ε.όχημα και ένα Φ/Γ όχημα.
                                                                     
                                                                                    *****
 
     Στο πλαίσιο τακτικών περιπολιών που διενεργούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντοπίστηκαν από την ξηρά μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Λαμψάκου Ν.Ευβοϊκού κόλπου, δύο άτομα αγνώστων στοιχείων, να ποντίζουν σε μικρό βάθος θάλασσας ,σάκους με πιθανό περιεχόμενο αλιεύματα. Οι ανωτέρω άνδρες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εξήλθαν από τη θάλασσα και τράπηκαν σε φυγή.
       Από τον έλεγχο που ακολούθησε από τα εν λόγω στελέχη στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου ενός μέτρου (1μ), τέσσερις (04) σάκοι περιέχοντες συνολικά πέντε χιλιάδες (5.000) ζώντα άτομα του είδους ολοθούριου, καθώς και μία (01) αυτόνομη καταδυτική συσκευή με σχετικό εξοπλισμό.
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κατασχέθηκαν τα παραπάνω ανευρεθέντα ως προϊόντα αλιείας με παράνομη αλιευτική μέθοδο, τα αλιεύματα επανοποντίστηκαν  στη θάλασσα ενώ διερευνάται η ταυτότητα των παραβατών.
        Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.
                
              
              
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL