Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Ψέριμο την 26-02-2021 - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στις Σπέτσες - Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Αρκιούς - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Πρέβεζα

Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Ψέριμο την 26-02-2021 - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στις Σπέτσες - Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Αρκιούς - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Πρέβεζα
           
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αποκολλήθηκε, βραδινές ώρες την 27-02-2021, το Φ/Γ πλοίο ''ASTOL'' σημαίας Σιέρα Λεόνε, το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη ακτή του ακρωτηρίου “ΒΑΣΙΛΙΚΗ”, βορειοανατολικά ν. Ψερίμου, πρωινές ώρες την 26-02-2021.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε με ασφάλεια και εν συνεχεία  ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π. 11615 με τη συνοδεία των Ρ/Κ  “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 7062 και Φ/Γ “ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΜΙΑΝΟΥ” Ν.Π. 11527 στο αγκυροβόλιο έξω από το λιμένα Καλύμνου.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ASTOL'', ενώ κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης ελλείψεων στους τομείς ασφάλειας των Δ.Σ. S.O.L.A.S., Δ.Σ. M.L.C. και στον κώδικα I.S.M.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σπετσών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 10681 ότι αδυνατεί να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για λιμένα Κόστα Αργολίδας, λόγω μηχανικής βλάβης.
Από τη Λιμενική Αρχή Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΡ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.
 
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πάτμου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ'' Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΥ 02, για απώλεια της δεξιάς άγκυρας του πλοίου στο λιμένα ν. Αρκιών, χωρίς επιβάτες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πάτμου για λιμένες Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, Πυθαγορείου Σάμου και επιστροφή.
Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Καλύμνου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον οργανισμό που το παρακολουθεί.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “EDRO IV” σημαίας Αλβανίας, το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα για παραλαβή λιπαντικών, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη. Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL