Εμπλοκή κάβου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ξύλινο οικίσκο στο Κερατσίνι - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Α/Κ πλοίο στην Αγία Γαλήνη - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χαλκίδα

Εμπλοκή κάβου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ξύλινο οικίσκο στο Κερατσίνι - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Α/Κ πλοίο στην Αγία Γαλήνη - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χαλκίδα
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ'' Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 44, για δυσλειτουργία στις βοηθητικές προπέλες της πλώρης κατόπιν εμπλοκής σχοινιού πρόσδεσης, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Σούδας Χανίων για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς τους λιμένες Ηρακλείου – Πειραιά, με 19 επιβάτες, 7 Ι.Χ.Ε. και 21 Φ/Γ.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για μεμονωμένο πλου με προορισμό το λιμένα Πειραιά και με ενδιάμεσο σταθμό το λιμένα Ηρακλείου. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στην προβλήτα “ΚΑΡΒΟΥΝΟΣΚΑΛΑ” του λιμένα Ικονίου Κερατσινίου και συγκεκριμένα, σε ξύλινο οικίσκο εμβαδού περίπου 30 τ.μ., ο οποίος λειτουργούσε παλαιότερα ως αναψυκτήριο.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Αγίας Γαλήνης, ότι 60χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος Α/Κ πλοίου σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Αγίας Γαλήνης, όπου ο 60χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στο Ηράκλειο, για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, εντός των εγκαταστάσεων της ιχθυόσκαλας Χαλκίδας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL