Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Μονεμβασιά – Επακούμβηση Φ/Γ πλοίου με Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο στο Κερατσίνι – Διακομιδές ασθενών -Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών,  και Μονεμβασιάς, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη του Ι/Φ σκάφους “GANZELIM” σημαίας ΗΠΑ σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις  (04)  αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοανατολικά λιμένα Μονεμβασιάς Λακωνίας. 
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, το οποίο έπλεε με ίδιες δυνάμεις (πανιά) και το συνόδευσε με ασφάλεια, έξω από τον υπό κατασκευή τουριστικό λιμένα-μαρίνα Μονεμβασιάς, όπου το “GANZELIM” προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι το Φ/Γ πλοίο «NORAH» σημαίας Marsall Islands που βρισκόταν πρυμνοδετημένο στην επισκευαστική ζώνη του Νέου Μώλου Δραπετσώνας επακούμβησε με την αριστερή μάσκα του, λόγω πλευρικού ανατολικού ανέμου, στο δεξιό φτερό (βαρδιόλα) του Ε/Γ -Ο/Γ «AQUA SOLUTION» Ν.Π. 12684, που βρισκόταν πρυμνοδετημένο αριστερά του ανωτέρω πλοίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση, ενώ στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) Ρυμουλκά, προκειμένου συνδράμουν ώστε το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο να μεθορμίσει σε ασφαλέστερο σημείο του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες, ενώ το «AQUA SOLUTION» βρισκόταν ήδη σε καθεστώς απαγόρευσης απόπλου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-80χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν.53,
-74χρονης, από τον λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158,
-27χρονης, από τον λιμένα ν. Λέρου προς τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και
35χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν.53.
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΚΑΚΙΑ'' ν. Αίγινας.
Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL