Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Σαλαμίνα - Σύλληψη ημεδαπού στη Σαλαμίνα για παράβαση του άρθρου 337 του Ν. 4619/2019 - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός και κατάσχεση ιχθυοπαγίδων στην Ηγουμενίτσα -

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Σαλαμίνα - Σύλληψη ημεδαπού στη Σαλαμίνα για παράβαση του άρθρου 337 του Ν. 4619/2019 - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός και κατάσχεση ιχθυοπαγίδων στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χαλκίδα - Εντοπισμός ζωντανής θαλάσσιας χελώνας
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ“ Ν.Π.9561, κατά τον απόπλου από την προβλήτα Φανερωμένης Σαλαμίνας για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου της γραμμής Πέραμα Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας, προσέκρουσε στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΑΝΤΑΣ” Ν.Π. 10502, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο πλησίον της εν λόγω προβλήτας.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο “ΑΙΑΝΤΑΣ”. Στη συνέχεια, κατόπιν αδυναμίας πρόσδεσης του “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” στην οικεία προβλήτα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, απέπλευσε προς λιμένα Περάματος Μεγάρων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα και κατόπιν, επέστρεψε κενό φορτίου και επιβατών, στο λιμένα Φανερωμένης Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 49χρονου ημεδαπού, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, για παράβαση του άρθρου 337 του Ν. 4619/2019 (ΦΕΚ 95 Α΄).  
Συγκεκριμένα, κατά του ανωτέρω κατατέθηκε έγκληση βραδινές ώρες χθες, από 15χρονη και 17χρονη ημεδαπή,  για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. 
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντίστασης στην Ηγουμενίτσα, όταν δίκυκλο όχημα με 35χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με 41χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.
Ο 35χρονος διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια συντονισμένου ελέγχου από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βάλτου Θεσπρωτίας (ΒΑΤΑΤΣΑ), ποντισμένες έντεκα (11) ιχθυοπαγίδες (ΝΤΑΟΥΛΙΑ) μήκους περίπου έξι  μέτρων και είκοσι εκατοστών (6,2 μ.) έκαστη.
Μέσα στις ιχθυοπαγίδες βρέθηκαν περίπου δύο κιλά (02 kg) ζωντανά μπλε καβούρια, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώθηκαν στη θάλασσα. 
 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 21χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Νέας Αρτάκης, από τα στελέχη του Γραφείου Τροχαίας της  Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε ζωντανή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κω στην παραθαλάσσια περιοχή ''Τιγκάκι'' ν.Κω.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, άμεσα ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία και η χελώνα πρόκειται να μεταφερθεί ακτοπλοϊκώς στο Ενυδρείο Ρόδου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL