Μηχανική βλάβη μηχανοκίνητου σκάφους στην Κέρκυρα -

Μηχανική βλάβη μηχανοκίνητου σκάφους στην Κέρκυρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης χώρου ISPS του νέου λιμένα Κέρκυρας, ότι σκάφος (α.λ.σ.) έπλεε εξωτερικά και πλησίον της προβλήτας κρουαζιερόπλοιων του οικείου λιμένα και ο κυβερνήτης του αιτείται συνδρομής.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το μηχανοκίνητο σκάφος ''DELL ARTE'' σημαίας Γερμανίας, με κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα έναν αλλοδαπό, το οποίο αιτεί συνδρομής λόγω μηχανικής βλάβης αμφότερων κύριων μηχανών.
Στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Π. 12454, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το εν λόγω σκάφος, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, και κατέπλευσαν με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''DELL ARTE'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα ή αναγνωρισμένο οργανισμό.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον 42χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-βρέφους 06 μηνών, από το λιμένα ''ΛΙΝΑΡΙΑ'' ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-55χρονου, από το λιμένα ν. Αγκιστρίου στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-73χρονης, από το λιμένα ''ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ'' ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν. Σ. 148.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL