Απαγόρευση απόπλου λόγω αποκόλλησης καταπέλτη σε πλοίο στη Θήρα – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Απαγόρευση απόπλου λόγω αποκόλλησης καταπέλτη σε πλοίο στη Θήρα – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη  –  Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας 
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ -ΑΝ ''ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ'' Ν.Π. 7332, ότι κατά τη διάρκεια παραμονής του στο λιμένα Αθηνιού, λόγω έντονου κυματισμού, το πρωραίο τμήμα του πλοίου προσέκρουσε στον προβλήτα με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο καταπέλτης στο σημείο της μετώπης.
  Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επι του πλοίου βρίσκονται εννέα (09) άτομα πλήρωμα και εννέα (09) φορτηγά οχήματα κενού φορτίου.
   Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
   Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση ατόμου στη θάλασσα στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.
  Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής, με την συνδρομή των οποίων ο 34χρονος άνδρας ανασύρθηκε στη στεριά και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''Παπαγεωργίου'' .
   Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 *****
    Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα  εντοπίστηκε νεκρή  στην ακτή του Βρομόλιθου ν. Λέρου.
    Από τη Λιμενική Αρχή Λέρου, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την   υγειονομική της ταφή.
 
      
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL