Πρόσκρουση Φ/Γ -Ο/Γ πλοίου στα Χανιά - Τραυματισμός μέλους πληρώματος Φ/Γ- Ο/Γ στη Σητεία -Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Πρόσκρουση Φ/Γ -Ο/Γ πλοίου στα Χανιά- Tραυματισμός μέλους πληρώματος Φ/Γ- Ο/Γ στη Σητεία - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς
 
  Προσέκρουσε πρωινές ώρες χθες, το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν. Χίου 448 ενώ πραγματοποιούσε χειρισμούς πρόσδεσης στο λιμένα Σούδας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή  (Ν 7-8 BF). Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών τόσο στο κρηπίδωμα όσο και στο πλοίο (εσωκοίλωμα πρύμα δεξιά επί του προσκρουστήρα διαστάσεων μήκους 1,5μ και πλάτους 0,5μ).
  Κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης του από το σημείο προσπαθώντας να προσεγγίσει σε ασφαλές σημείο πρόσδεσης, επακούμβησε ελαφρώς στον ελαστικό προσκρουστήρα πρύμα αριστερά του Ρ/Κ “TITAN” N.ΘΕΣ. 234, το οποίο βρισκόταν δεμένο πλησίον του προβλήτα, χωρίς να προκληθούν εμφανείς ζημιές στο εν λόγω  Ρ/Κ.
  Ανωτέρω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Σούδας προερχόμενο από λιμένα Πειραιά με 22 άτομα πλήρωμα,  09 οδηγούς και 32 Φ/Γ οχήματα, τους οποίους και  αποβίβασε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης  αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
                                                                                      *****
 
   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σητείας, για τραυματισμό μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) του Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΙΑ Τ” Ν.Π. 5909,  κατά τη  διαδικασία ενίσχυσης της πρόσδεσης του πλοίου, σε προβλήτα του λιμένα Σητείας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
  Ο ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας της Σητείας για παροχή πρώτων βοηθειών όπου και διαγνώστηκε με κάταγμα 5ου μετατάρσιου στο δεξί πόδι ενώ το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε, κατόπιν βελτιώσεως των καιρικών συνθηκών,με ελλιπή κατ΄ αριθμό σύνθεση, για συνέχιση εγκεκριμένου δρομολογίου του σε λιμένα Κάσου.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σητείας 
 
                                                                                     *****
 
    Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, 32χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.
     Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου.
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
 
                                                                                      *****
 
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη,βραδυνές ώρες χθες,, από το λιμένα ν. Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 16χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL