Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλλοδαπού ερασιτέχνη αλιέα στο Άγιο Όρος - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλλοδαπού ερασιτέχνη αλιέα στο Άγιο Όρος - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα -Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Αγίου Όρους, για περιστατικό αγνοούμενου 47χρονου αλλοδαπού ερασιτέχνη αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Αρσανά Μορφονού Αγίου Όρους. Κατά δήλωση ιδιώτη, ο 47χρονος εθεάθη να μεταβαίνει για διενέργεια αλιείας με λέμβο περίπου δυόμισι μέτρων (2,5 μ.), η οποία ανετράπη, ενώ ο ανωτέρω έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείται.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ιερισσού και Αγίου Όρους και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός ιδιώτη δύτη και περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ” Ν.Π. 10603, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς το Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και αφού κατέπλευσε στο Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι είκοσι τρεις (23) επιβάτες. Στο πλοίο επιβιβάστηκε Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ'', μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη /ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στη χερσαία ζώνη λιμένα Χαλκίδας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ανωτέρω περιοχή και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 63χρονο και και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του εν λόγω οχήματος,  εντοπίστηκαν τριακόσια (300) πακέτα τσιγάρων και είκοσι πέντε (25) συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους ενός κιλού και διακοσίων πενήντα γραμμαρίων (1,250 kg), προϊόντα που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
*****
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 19χρονος αλλοδαπός στον επιβατικό σταθμό του  νότιου λιμένα Πατρών. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως ν. Κέρκυρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 55χρονο, συγκρούστηκε πλευρικά με διερχόμενο ποδήλατο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του ποδηλάτη, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 20χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη,  από στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ”καρέτα – καρέτα'' εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή παραλίας Μακρύ Γυαλού Καμινίων Μούδρου  Λήμνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ”καρέτα – καρέτα'' εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην ακτή Γερμανού ν. Λέρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL