Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη με Φιλανδή Υπουργό Εσωτερικών P.RASANEN και εκτελεστικό Διευθυντή FRONTEX, I.LAITINEN, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ - FRONTEX

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί αύριο,  Πέμπτη 19 Απριλίου,  με την Υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας, Päivi Räsänen και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex,  IlkkaLaitinen. Tην Φινλανδή Υπουργό θα συνοδεύουν ο Αρχηγός της Φινλανδικής Συνοριοφυλακής, Υποστράτηγος κ. Jaakko, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Φινλανδικού Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και ο πρέσβης της Φινλανδίας στη χώρα μας, κ. PekkaLintu.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο (7ος όροφος, αίθουσα Π. Μπακογιάννη).

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης, θα υπογραφεί  Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και του Frontex, που θα αναβαθμίζει τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών, επιβεβαιώνοντας  την ευρωπαϊκή στήριξη  στην επιτήρηση των ελληνικών συνόρων, που είναι  ταυτόχρονα και τα νοτιοανατολικά  σύνορα της Ευρώπης.

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θα ενισχύσει περαιτέρω την επιτήρηση των Ελληνικών συνόρων, καταδεικνύοντας, ταυτόχρονα, το γεγονός ότι ταυτίζονται με τα Ευρωπαϊκά σύνορα στην περιοχή.

Στόχος του Υπουργείου, είναι η παράλληλη επέκταση σύγχρονων συστημάτων επιτήρησης, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, η Φινλανδή Υπουργός Εσωτερικών και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex,  θα επισκεφθούν την έδρα του Οργανισμού Frontexστην Ακτή Βασιλειάδη, στον Πειραιά, καθώς και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην Π.Ράλλη.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και της Φινλανδής Υπουργού Εσωτερικών,Päivi Räsänen.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL