Εντοπισμός παράνομων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Ελαφονήσου

Εντοπισμός παράνομων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Ελαφονήσου -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάρο - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα - Κατάσχεση αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας -Διακομιδές ασθενών

Η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένα σκάφος (α.λ.σ.) βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Ελαφονήσου και μεταφέρει ικανό αριθμό παράνομων αλλοδαπών.

Άμεσα αναχώρησαν για την υποδειχθείσα περιοχή πλωτό περιπολικό και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής. Μετά από έρευνα εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θαλαμηγό ξύλινο σκάφος προσαραγμένο στη βραχονησίδα «ΛΕΠΤΟ ΝΗΣΙ», στο οποίο επέβαιναν εκατόν πενήντα ένας (151) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους, είχαν επιβιβαστεί στο εν λόγω θαλαμηγό σκάφος από ελληνικό έδαφος με προορισμό την Ιταλία.

Οι 151 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ» Ν.Π. 10484 στην Πούντα Ελαφονήσου και στη συνέχεια στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Βοιών.

Το προσαραγμένο θαλαμηγό σκάφος δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα ενώ στην περιοχή δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

========================

Μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, για τροχαίο ατύχημα επί της παραλιακής οδού Παροικίας Πάρου, όταν δίκυκλο που οδηγούσε 57χρονος, εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας αρχικά διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών, για περαιτέρω εξετάσεις - νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.  

========================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

========================

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 22χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου VANκαι 29χρονη αλλοδαπή ως συνοδηγός του, διότι μετέφεραν έναν (01) 25χρονο αλλοδαπό, κρυμμένο στον χώρο της μηχανής του ανωτέρω οχήματος, με σκοπό να τον μεταφέρουν παράνομα σε λιμένα Ιταλίας. Ο ανωτέρω αλλοδαπός επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

========================

Βραδινές ώρες χθες, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας και συγκεκριμένα εντός ψυκτικού θαλάμου αυτής, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσια σαράντα οκτώ (248) κιλά ιχθείς του είδους λαβράκι, μικρού μεγέθους, διαστάσεων 19-22 εκατοστά (κάτω του ελάχιστου επιτρεπομένου μεγέθους των 25 εκατοστών).

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκαν δύο διοικητικές παραβάσεις κατά των υπαιτίων, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης :

  • βραδινές ώρες χθες, 78χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032 και
  • πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 58χρονου από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL