Εντοπισμός πλοίου με λαθραία τσιγάρα στο Γαλαξίδι

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών, από το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Λ.Σ.-Ε.Α. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Λιμενικής Αρχής Αιγίου και του Γραφείου Ασφάλειας Πατρών, δέκα (10) αλλοδαποί, ουκρανικής υπηκοότητας, μέλη πληρώματος του M/V «GENERAL ARSHINTSEV» σημαίας Ουκρανίας.

Το πλοίο εντοπίστηκε από προσωπικό ανωτέρω Υπηρεσιών επί ακτής Γαλαξιδίου, όπου ανέμενε Φ/Γ οχήματα για την εκφόρτωση 4.033 χαρτοκιβωτίων (boxes) τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών (περίπου 2.000.000 πακέτα τσιγάρων).

Το M/V «GENERAL ARSHINTSEV», το οποίο σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε είχε αποπλεύσει από Αμμόχωστο Κύπρου, συνοδεία πλωτού περιπολικού, οδηγήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Ιτέας.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου, ενώ το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν.


Wildcard SSL