Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΩΡΙΕΥΣ» στον προβλήτα της Ηγουμενίτσας

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΩΡΙΕΥΣ» στον προβλήτα της Ηγουμενίτσας –Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στην Πάτρα –Διακομιδή ασθενούς

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ – Ο/Γ «ΔΩΡΙΕΥΣ» N.Π. 12114  με την πλώρη «Β» (αμφίδρομο) στον προβλήτα, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα με 24 επιβάτες.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ελαφρά στη μέση 52χρονος μέλος του πληρώματος (ναύτης), ο οποίος μεταφέρθηκε  προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό  Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών από όπου εξήλθε.

Από την πρόσκρουση δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΩΡΙΕΥΣ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας και κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

==================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό νοτίου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, 45χρονη αλλοδαπή, διότι διευκόλυνε από κοινού με μια 37χρονη αλλοδαπή, δύο (02) αλλοδαπούς, επιδεικνύοντας για λογαριασμό τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Ακόμη, μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα, ένα (01) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των οχτακοσίων πενήντα ευρώ.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ Ι» Ν.Π. 11657, 66χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL