Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» στη Λευκάδα

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» στη Λευκάδα – Σύλληψη για ναρκωτικά στην Ελευσίνα – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη για εξύβριση στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π.9803 στον προβλήτα, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κέρκυρα κενό επιβατών.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (ΝΔ6 με 7 γρήγορα Δ-ΒΔ 5 τοπικά 6 bf) μπήκε στο λιμένα Βασιλικής και στην προσπάθεια του να δέσει, πιάστηκε η αριστερή καδένα του πλοίου στην προπέλα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών με τον καταπέλτη, στον ντόκο του λιμανιού.

Συγκεκριμένα ξηλώθηκαν τρεις (03) κολώνες, μία (01) παροχή νερού, ένα (01) παγκάκι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στο πάνω μέρος του ερασιτεχνικού σκάφος «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» Λ.Λ. 708, που βρισκόταν εκείνη την ώρα δεμένο στο λιμάνι.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας μετέβη στο σημείο δύτης για τον έλεγχο των υφάλων καθώς και για την ύπαρξη τυχόν βλάβης εν λόγω πλοίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας και κλάσης από τον παρακολουθούντα του πλοίο νηογνώμονα.

=================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα στην παραλία Ελευσίνας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 33χρονος διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ινδικής κάνναβης 1,5 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενώ κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

=================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=================

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης, 52χρονος οδηγός Ι/Χ οχήματος, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά (εξύβριση), σε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Κατόπιν προφορικής διαταγής του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ενώ ο φάκελος δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας κατά την τακτική διαδικασία.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL