Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Stephen Hammond

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, StephenHammond

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, StephenHammond. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ελληνοβρετανικού Ναυτιλιακού Φόρουμ (Greek-BritishShippingForum), που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Η συνάντηση του κ. Μουσουρούλη με τον ομόλογό του Βρετανό Υπουργό είναι η τέταρτη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τους ομολόγους του της Κύπρου, της Μάλτας και της Γαλλίας.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας, τη συνεργασία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), καθώς και τη συνεργασία σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης. Ο κ. Μουσουρούλης ανέπτυξε, παράλληλα, τους βασικούς άξονες της εθνικής λιμενικής στρατηγικής, πενταετούς διάρκειας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου παρουσίασε επίσης στον κ. Χάμοντ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με την αυξημένη ροή παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και τα μέτρα που λαμβάνει για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό.

Ο κ. Μουσουρούλης ανέλυσε, τέλος, τις προτεραιότητες του Υπουργείου κατά την προσεχή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL