Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» λόγω βλάβης καταπέλτη στον Πειραιά

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» λόγω βλάβης καταπέλτη στον Πειραιά – Έρευνες και εντοπισμός ατόμων στο Βόλο – Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στον Άγιο Νικόλαο – Μεταφορά ασθενών τροχαίου ατυχήματος με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στην Αιδηψό

Βραδινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν.Π. 11542, στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο πριν την πρυμνοδέτηση του, βυθίστηκε κατά το ήμισυ ο καταπέλτης απο-επιβίβασης επιβατών, λόγω θραύσης του συρματόσχοινου.

Η αποβίβαση των επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκε με ασφάλεια από τον κύριο πρυμναίο καταπέλτη του πλοίου, ενώ άμεσα από το Α’ Λ/Τ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΙΑΔΝΗ». Με τη συνδρομή δύτη και γερανοφόρου οχήματος ο καταπέλτης ανυψώθηκε εκ νέου και διασφαλίστηκε στη θέση του.

Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, πιστοποιητικών ασφάλειας, προστασίας περιβάλλοντος και με την προϋπόθεση ότι ο καταπέλτης θα παραμείνει μόνιμα κλειστός και ασφαλισμένος μέχρι την αποκατάσταση των κατεστραμμένων συρματόσχοινων, καθώς και προσκόμισης Υπεύθυνης Δήλωσης Πλοιάρχου για τη μη ταυτόχρονη απο-επιβίβαση επιβατών και οχημάτων από τον κύριο πρυμναίο καταπέλτη του πλοίου, επετράπη η συνέχιση πλόων του «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Το πλοίο που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 21:00μ.μ για Τήνο-Χίο-Μυτιλήνη, απέπλευσε με καθυστέρηση 2 ωρών και 40 λεπτών.

==================

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Λιμενική Αρχή Βόλου, ότι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των νήσων «ΜΙΚΡΩΝ» Τρικέρων, δύο άτομα καλούσαν σε βοήθεια.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού τους από περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής, από 2 Α/Κ σκάφη καθώς και από εθελοντή δύτη.

Λίγη ώρα αργότερα ιδιωτικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε τους δύο ημεδαπούς ηλικίας 36 και 66 χρονών, αποβιβάζοντας τους με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Νερών.

Κατά δήλωση των διασωθέντων, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν ιατρική περίθαλψη, το σκάφος τους «ΜΙΧΑΛΗΣ-ΒΑΣΩ» Σ.Β. 1134, βυθίσθηκε την ώρα που αλίευαν λόγω εισροής υδάτων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

==================

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΥΡΩΠΗ» Ν.Η. 74, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του στoν προβλήτα του λιμένα Ελούντας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του.

Εν λόγω πλοίο προσέδεσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 126 επιβάτες του, ενώ από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΥΡΩΠΗ», μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

==================

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αιδηψού, από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για δυνατότητα εκτέλεσης έκτακτου δρομολογίου στο λιμάνι της Αρκίτσας, προκειμένου να διακομιστούν τραυματίες τροχαίου ατυχήματος, που έλαβε χώρα στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας-Πευκίου Εύβοιας.

Από το λιμάνι της Αιδηψού απέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ IV» Ν.Π. 12005, για εκτέλεση έκτακτου δρομολογίου, μεταφέροντας τρία ασθενοφόρα και έξι τραυματίες, ενώ αργότερα εκτέλεσε ένα ακόμη δρομολόγιο για μεταφορά ενός τραυματία του ίδιου ατυχήματος.

Επίσης, απέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» Ν.Π. 10657, για εκτέλεση έκτακτου δρομολογίου με ένα ασθενοφόρο και έναν τραυματία.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL