Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ – Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» -

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ – Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» - Ανεύρεση πτώματος γυναικός αγνώστων στοιχείων στον Μαραθώνα Αττικής – Σύλληψη οδηγού υπό την επήρεια μέθης στην Κεφαλονιά

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φούρνων, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν. Χίου 362 ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από λιμένα Φούρνων προς λιμένα Καρλοβασίου , κατά τη διάρκεια ανέλκυσης των αγκυρών υπήρξε εμπλοκή αυτών (μεταξύ τους), εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν να αφεθεί ελεύθερη στη θάλασσα η δεξιά άγκυρα προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανέλκυση της αριστερής και το πλοίο να συνεχίσει τον πλου του προς το λιμάνι του Καρλοβασίου.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Καρλοβασίου και κατόπιν κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης του πλοιάρχου ότι το πλοίο μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια χειρισμούς αγκυροβολίας και πρόσδεσης αλλά και ότι θεωρεί ασφαλέστερο λιμένα το Βαθύ από το Καρλόβασι χορηγήθηκε απόπλους για Σάμο.

Με τον κατάπλου του πλοίου στη Σάμο απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», αλλά κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα χορηγήθηκε άδεια απόπλου προς ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου από Σάμο για Καρλόβασι – Φούρνους – Αγ. Κήρυκο – Εύδηλο – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά.

*****

Πτώμα γυναικός, ύψους 1,65μ. περίπου, ηλικίας 70 ετών περίπου, με κοντά καστανά μαλλιά, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που φορούσε ένα ζευγάρι υποδήματα θαλάσσης, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Τύμβου «ΜΑΡΑΘΩΝΑ» Αττικής.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μάκρης ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας.

*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα Αργοστολίου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 50χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι σε έλεγχο που του έγινε και ενώ είχε εκτελέσει επικίνδυνο ελιγμό, βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλης σε ποσοστό 0,63 mg/lit.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ κινήθηκαν και οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL