Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα –

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη  Θ/Γ στην Πάτμο – Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON» – Θάνατοι λουόμενων στην Παλαιά Φώκαια και τον Πλαταμώνα – Διακομιδή ασθενούς

 

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος βρέθηκε πρόχειρα κρυμμένος στον άξονα φορτηγού οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο), με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.  

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, ότι το Θ/Γ σκάφος «LIBERTA» σημαίας Η.Π.Α, το οποίο έπλεε νοτιοδυτικά της νήσου Πάτμου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 14, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το «LIBERTA» στο λιμένα Σκάλας Πάτμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «LIBERTA» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON» Ν.Π.10579, ότι κατά τον πλου του εγκεκριμένου δρομολογίου του από το λιμάνι της Ρόδου προς τους λιμένες Θήρας και Πειραιά, υπέστη μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή με αποτέλεσμα να μην προσεγγίσει το λιμένα της Θήρας και να συνεχίσει το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα για Πειραιά.

Οι επιβάτες που είχαν προορισμό το λιμένα της Θήρας και όσοι ανέμεναν να επιβιβαστούν από τον εν λόγω λιμένα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Με τον κατάπλου του «BLUE HORIZON» στο λιμένα του Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι την οριστική αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση οριστικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, 90χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πλαταμώνα Ν.Πιερίας, 81χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57, 97χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL